Ziua Mondială a Mediului

Interesul elevilor de toate vârstele pentru frumuseţea ecosistemelor locale, pentru protejarea mediului înconjurător şi pentru identificarea soluţiilor de combatere a poluării, și-au găsit o reflectare creativă în cele….de compoziții ce se regăsesc în expoziția virtuală  Ziua Mediului în imagini, organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi în parteneriat cu Centrul de Formare pentru Educație Digitală, pentru a marca Ziua Mondială a Mediului – 5 iunie 2021. Înscrierea lucrărilor pentru expoziţie s-a făcut în perioada 20.05 -1.06.2021, selecţia acestora fiind realizată pe baza unor criterii prestabilite: originalitate, creativitate şi adecvarea la tema propusă.

            Creaţiile din cadrul expoziţiei, armonioasă îmbinare între culoare, grafică şi tehnică digitală, reprezintă o valorificare creativă a preocupării tinerei generaţii pentru una dintre cele mai complexe probleme ale lumii contemporane, protejarea mediului înconjurător.


Anca Teutu

Europa MAI aproape 9

Valorile și principiile europene, ca axă a gândirii generațiilor actuale, și-au găsit o reflectare creativă în cele 74 de lucrări selectate dintre creațiile elevilor din ciclul gimnazial și cele 35 de compoziții aparținând liceenilor. Acestea se regăsesc în expoziția virtuală  Our experience as Europeans, organizată în cadrul proiectului educațional Europa MAI aproape 9.

Inițiat pentru marcarea Zilei Europei – 9 mai 2021 de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi în parteneriat cu Europe Direct și cu Centrul de Formare pentru Educație Digitală, proiectul își propune să valorifice creativ practica educațională a elevilor în spiritul valorilor și principiilor fundamentale ale Uniunii Europene.

Mesajele elevilor cu privire la aspecte de actualitate ale Uniunii Europene, precum educația europeană și oportunitățile oferite copiilor și tinerilor, diversitate și incluziune, democrație și drepturile omului, comunicare și tehnologie într-o Europă digitală, combaterea schimbărilor climatice, au prins formă prin cuvânt şi culoare, dezvăluind astfel interesul tinerei generaţii pentru viitorul Europei.


EXPOZITIA ONLINE: ÎNDELETNICIRI UITATE ... SĂ REÎNVIEM TRADIȚIILE SATULUI!

             

ÎNDELETNICIRI UITATE ... SĂ REÎNVIEM TRADIȚIILE SATULUI!

ȘCOALA PROFESIONALĂ COARNELE CAPREI         

            În cadrul proiectului ,,Îndeletniciri uitate … să reînviem tradițiile satului!,,  derulat în perioada 19 apilie– 29 aprilie 2021, cadrele didactice  şi elevii claselor pregătitoare ,clasele I și clasele a IV a, elevii din ciclul gimnazial dar și profesional  din Şcoala Profesională Coarnele Caprei şi-au propus să omagieze această sfântă sărbătoare prin activităţi care să  îmbine cât mai armonios utilul cu plăcutul, construind noi produse, utilizând toate formele de activitate: jocul, învăţarea, munca şi creaţia.

            Legendele creştine leagă simbolul ouălelor roşii de patimile lui Isus Hristos.

Răstignirea şi Învierea reprezintă reînvierea naturii primăvara şi cu reluarea ciclurilor vieţii.Oul, el însuşi purtator de viaţă, devine un symbol al regenerării, al purificării şi al veşniciei.


           Roşu - simbol al sângelui, Soarelui, focului, al dragostei şi bucuriei de viaţă.
           Galbenul - lumina, tinereţea, fericirea, recolta, ospitalitatea.
           Verdele - reînnoirea naturii, prospeţimea, rodnicia, speranţa.
           Albastru - cerul, sanatatea, vitalitatea.
           Violetul - stapânirea de sine, răbdarea, încrederea în dreptate.


Curs utilizare platforma Moodle


Descoperă o serie de lecții gratuite, concepute pentru
a te ajuta în
dezvoltarea companiei sau pentru
a începe cu dreptul o carieră. Poți
învăța selectând câte un modul
sau parcurgând un curs întreg.

Ema PadurariuAnca Teutu

Expoziția națională online „Coborârea cerului pe pământ – Nașterea Domnului”

Proiectul urmăreşte asigurarea unui climat favorabil de colaborare şi realizare în bune condiţii a obiectivelor propuse în cadrul Expoziției Naționale online „Coborârea cerului pe pământ – Nașterea Domnului

Pentru informare puteți consulta Regulamentul expoziției


Proiect Educațional „Culorile copilăriei” Iași

Expoziția online „Copilul de azi, creatorul de mâine”

    Într-un mod unic, indiferent de epocă, de criză economică sau socială, copiii aduc un strop de culoare, de ritm și zâmbet în viața noastră.

    De 1 Iunie, elevii din ciclul primar participau în mod tradițional la Concursul de muzică pentru formații corale și soliști vocali „Ritmurile copilăriei” și la Concursul de educație plastică „Culorile copilăriei”.

   Inspectoratul Școlar Județean Iași apreciază implicarea școlilor partenere – Școala Primară Carol I și Școala Primară „Vasile  Conta” - în organizarea și desfășurarea celor două concursuri școlare, entuziasmul elevilor, sprijinul părinților.

    Anul acesta mulțumim echipei Quartz Matrix care ne-a ajutat să organizăm online expoziția de desene „Copilul de azi, creatorul de mâine” din cadrul proiectului educațional „Culorile copilăriei” și să ne amintim de edițiile de succes ale concursului de muzică „Ritmurile copilăriei”.

   Urăm tuturor copiilor să crească sănătoși, în acorduri armonioase, colorând viața cu surâsul lor. 

   La mulți ani!


Anca Teutu

Audiobook - Ciocoii vechi si noi de N. Filimon

Va propunem varianta audio a romanului Cio**i vechi și noi (având și subtitlul Ce naște din pisică șoareci mănâncă). Este un roman românesc, scris de Nicolae Filimon, fiind considerată cea mai importantă operă a prozatorului. Romanul a fost publicat pentru prima dată în anul 1862 de Revista Română a lui Al. I. Odobescu, iar în anul 1863 a apărut ca volum. Este considerat primul roman notabil al literaturii române.


Anca Teutu

Prezentare inregistrata - Cisco Webex


Cum ne adaptam si ce instrumente ne pune la
dispozitie tehnologia
Cisco pentru schimbarea in sistemul educational.
Deschide cursul si vei putea urmari
inregistrarea webinarului
Anca Teutu

Curs utilizare MozaBook

In acest curs vom invata:


- Cum accesam resursele Mozaik Education
- Care este metoda de licentiere
potrivita
- Ce putem face cu un cont trial si care este diferenta
intre MozaWeb si MoazaBook
- Cum descarcam si instalam
Mozabook
- Cum integram resursele
interactive in lectiile noastre

- Cum utilizam interactiv optiunile
de teme pentru acasaEma PadurariuAnca Teutu